Арестуваха мъжа, влачил куче с колата си в Пазарджик

Вълна от възмущение заля социалната мрежа вчера, предизвикана от публикация в групата „Аз съм от Пазарджик“. Видеото, на което се виждаше куче, завързано с въже за теглича на автомобил и влачено по пътищата посред бял ден, получи десетки споделяния и сред казанлъчани със зов да бъде осъдено зверството и задържан неговият извършител.

49-годишен мъж от ромски произход бе арестуван за деянието, след като като пред десетки минувачи извърши поредното зверство над куче.

От друго видео в социалната мрежа се вижда как униформени проверяват мъжа, а според очевидци той е бил арестуван след това, съобщи сайтът pz.24info.bg. От организация за защита на кучетата са подали сигнал до прокуратурата за зверството. Те съобщават, че кучето е пострадало и е в клиника, за да се обработят раните му.

Арестуваният Сашо А. е от ромската махала „Марица” в Пазарджик. Пред униформените той няколко пъти е сменил версията за постъпката си. Казал е, че животното било негово, след това заявил, че искал да го заведе на ветеринар и други лъжи. Полицаите са извикали специалист, който в момента полага грижи за четириногото. Животното е много зле, стресирано е. По цялото му тяло има кръвонасядания и огромни рани и не се знае дали ще оцелее. Предполага се, че кучето е на съседите, което е лаело и е дразнело пазарджиклията. 49-годишният мъж няма криминални прояви.

Източник и снимка: pz.24info.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram