Апелативния специализиран наказателен съд потвърди мярка за неотклонение „Гаранция в пари“

Припомняме ви , че специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем човека от Казанлък и Енина за участие в организирана престъпна група за производство на наркотици, трафик на дрогата в Австрия и разпространение в столицата Виена.

Групата е неутрализирана на 13 февруари 2018 г. при едновременна операция на ГДБОП, ТС БОП-Стара Загора и Специализирана прокуратура в Казанлък, с. Енина и гр. Крън, както и на полицията във Виена.

На 16.02.2018 Специализирания съд определи мярка за неотклонение – парични гаранции за всички. Определението не беше окончателно.

Днес 22.02.2018 Апелативния специализиран наказателен съд потвърди мерките на всички. Остава мярка за неотклонение „Гаранция в пари“.

Делото се е гледало днес по протест на Специализираната прокуратура, гр.София.

Искане на задържане на осемте лица беше направено и днес.

Апелативният специализиран наказателен съд остави без уважение протеста на Прокуратурата и потвърди изцяло определението на Специализирания наказателен съд.

Мотивите за налагане за определяне на мярка за отклонение „Гаранция в пари“ са, че въпреки тежките обвинения няма опасност лицата да се укрият или да извършат други престъпления, тъй като досъдебното производства не е приключило и не са събрани и представени всички доказателства за вината на обвиняемите, задържането под стража би било неоправдано тежка мярка.

Посочиха се и процесуални нарушения при задържането на обвиняемите

Гаранциите са различни и непроменени от 3000 до 7000 лв.

Свързани новини:

Освободиха под парична гаранция всичките 8 арестувани при спец. акцията във вторник

Задържаха трима при акция на ГДБОП и жандармерията в Казанлък

31-годишен задържан в Казанлък при акция на ГДБОП

Неутрализираха наркоканал Австрия-Енина

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram