„Антимовци“ участваха в международен проект

Три екипа от СУ „Екзарх Антим I“ участваха с ентусиазъм в международния проект The Goals Project 2024, с ръководители Дженифър Уилямс и Коен Тимърс, заедно с 5000 училищни екипа от цял свят.

В продължение на 4 седмици антимовци обсъждаха Глобалните цели за устойчиво развитие, обмисляха начини да направят околната среда по-приятна за живеене и как градовете и населените места да станат по-приобщаващи, безопасни и устойчиви места за живот.

Екипът от 6 в клас, с ръководител Александрина Шомова, търсеха алтернативни източници на енергия, спасяване на океаните по глобална цел №13- Борба с климатичните промени.

Екипът на 7 б клас, с ръководител Ганка Мушикова, изследваха различни аспекти на градската устойчивост по глобална цел №11- Устойчиви градове и общности.

Екипът на 11 клас – профил география и икономика, с ръководител Ивелина Делева, работи по глобална цел №8 – Сигурна работа и икономически растеж.

Днес активните млади хора получиха своите сертификати за своята ангажираност и проявения плам в търсене на решения на глобалните проблеми.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram