Амфибия в язовира

Финландска компания демонстрира бойна амфибия на казанлъшкия язовир „Копринка“. Компанията представя пред българската армия модулната машина и ще кандидатства за поръчката на военните, които ще обновят машинния парк на сухопътните сили, като се очаква за това да бъдат инвестирани близо 1,2 милиарда лева.

198  машини възнамерява да закупи Министерство на отбраната за нуждите на сухопътните войски. Финландска компания представи модулна бойна машина, която е съвместима със стандартите на НАТО. Машината може да се приспособи, като амфибия, като демонстрациите за военните за първи път бяха направени във водите на язовир „Копринка“.

Машината не е прототип и е участвала в реални бойни действия в Афганистан. Финландците са готови да предоставят възможността бойната машина да се произвежда в България

За нуждите на сухопътните войски на българската армия ще са нужни 100 бойни и 98 спомагателни машини. Програмата за  закупуването им още не е обявена официално, като сега се извършва запознаване с технически параметри. Освен финландците производители от Америка и Германия, проявяват интерес към възможността да продадат тук своя военна продукция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram