Американци със 7 деца осиновиха 2 българчета

Две български деца, момченце на 11 и сестричката му на 7 години осинови американско семейство , съобщи от Казанлък фондация „Сийдър“.

Осиновените Зори и Митко са прекарали по няколко години от детството си в различни институции преди да бъдат настанени в обгрижваните от неправителствената организация семейна къща.

През едната година в този дом братчето и сустричката му се чуствали сигурни и обичани сред любящите грижи на екипа, те нееднократно споделяли мечтата си да имат свои родители

Децата са осиновени от американско семейство, което има още 7 деца.На изпроводяк осиновите получиха тениски със снимка на своите приятели за спомен. Като подарък от България взели със себе си и любимата им книжка с български народни приказки и специални сувенири от Казанлък, които да им напомнят за времето, прекарано в града.Фондация „Сийдър“ стопанисва 3 къщи от семеен тип и 1 защитено жилише в Града на розите.Там са настанени 44 деца и младежи без родителска грижа на възраст между 5 и 30  години, които са прекарали живота си в институции. 31 от тях са с увреждания.

С всяко дете се работи индивидуално според предварително изготвен план, спрямо неговите собствени потребности и нужди. Организират се различни инициативи и се осигуряват възможности за интегрирането на децата в общността, така че те да се чувстват като значими членове на обществото и да развиват своите таланти. /Монитор

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram