Аладжова прати прощални писма, Петрунова седна на стола на областния официално

Ds olil

Отстраненият вчера областен управител Живка Аладжова изпрати благодарствени писма за успешната съвместна работа до кметовете, председателите на общински съвети и директорите на държавните институции на територията на област Стара Загора.

„Приемете искрените ми благодарности за съвместната ни работа в периода, в който заемах поста областен управител на област Стара Загора. През това време имах възможност да се убедя във вашия висок професионализъм, компетентност, отзивчивост и коректност. Не крия удовлетворението си от успешното сътрудничество между държавните институции, които в своята работа преди всичко поставяха интереса на обществото. Удовлетворена съм и от успешното сътрудничество между централната и местната власт, които в пълен синхрон решаваха възникналите обществени проблеми и действаха преди всичко в интерес на хората. От все сърце ви желая здраве, късмет и успех в постигането на поставените цели.“, се казва в документа.

Аладжова изкара година и два месеца на служба като областен управител. Тя бе назначена миналата година на 13 юни.

Днес адвокат Димитринка Петрунова встъпи официално в длъжност областен управител на област Стара Загора. Тя бе назначена на поста с решение на Министерски съвет №604 от 20 август 2014 година.

Петрунова е родена на 23 януари 1968 година. Средното си образование получава в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в Стара Загора, а висшето – в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Право”. Има успешно завършени курсове и програми на Стопанската камара на Австрия, Американската агенция за международно развитие и СУ „Св. Климент Охридски“.

Юридическият й стаж е от 1992 г.. Работата си като адвокат започва през 1994 г. Член е на Съюза на адвокатите в Република България и е медиатор, вписан в Единния регистър на медиаторите. Специализира се в гражданско, търговско, административно и вещно право.

Владее френски, руски и английски език

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram