Акад.Йотов ще говори в Казанлък за правата и обезщетението на тракийските българи

Среща-разговор за правата и обезщетението на тракийските българи предстои утре в Казанлък.

Специалното присъствие на акад.Борислав Йотов ще хвърли светлина върху болезнената за тракийските бежанци тема.

Срещата е насрочена за съъбота, 16 май, от 16.00 часа в Исторически музей „Искра“ и е организирана от Тракийското дружество „Капитан Петко Войвода“, Казанлък.

Академик д-р по право Борислав Йотов е завършил Юридическия факултет на Софийския университет Св. „ Климент Охридски”. Има 38-годишен професионален стаж само като прокурор – заместник-районен, районен, заместник-градски, и.д. градски прокурор на София, прокурор в Главната прокуратура (сега Върховна касационна прокуратура). Университетски преподавател по наказателно, международно наказателно и интелектуално право. Защитил е докторска дисертация на тема „Международноправно сътрудничество в борбата с тероризма“.

Автор е на учебници по Наказателно право, Основи на правото и първите у нас учебни трудове по международно наказателно право и право на интелектуалната собственост. Автор е и на 150 научни и художествено-публицистични книги.

Член е на Съюза на българските писатели и на Световната организация на писателите криминалисти AIEP. и Българска Академия за науки и изкуства.

Бил е секретар на Съюза на юристите в България и на ЦС на СЮБ.

За книгата си „Империите са мъртви – България е още жива” е награден с Голямата награда на Асоциацията при ООН „Феномени” и с юбилеен медал на Организацията на Тракийските дружества в България.

За професионални постижения е награден с почетен знак на Съюза на българските юристи и с личен почетен знак I-ва степен – златен на Висшия съдебен съвет.

Член е на българската асоциация по Международно право. Бил е Председател на читалище и три мандата народен съветник и председател на Комисия по законността.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram