Абитуриентка от Казанлък организира благотворителен базар за деца и младежи с тежки увреждания

Дванадесетокластичката Кристина Попова от ППМГ „Никола Обрешков“ дава идеята за организиране на базар с благотворителна цел, като със средствата е подпомогната дейността на Детския център за подкрепа на деца и младежи с множествени тежки увреждания и техните семейства в град Казанлък. Със събраната сума предстои да бъде закупена люлка за двора на социалната институция, разказа самата Кристина.

„Прекарах няколко дни с децата, младежите и възпитателите на Центъра. Всички бяха изключително мили и ме накараха да се чувствам като у дома си.  С тяхна помощ изработих великденски изделия, които впоследствие бяха изложени на благотворителен базар, организиран от мен. Много ученици и учители на ППМГ „Никола Обрешков“ се включиха в инициативата ми и подкрепиха Дневния център, купувайки си нещо от базара. Успях да събера 250 лв., които след това бяха дарени на Центъра“, допълва възпитаничката на казанлъшката математическа гимназия.

Ръководителят на Центъра Галина Гевгалова коментира, че екипът на Центъра е силно впечатлен от Криси и нейната нежност, добрина, толерантност и деликатност. „Тя влезе при нас като пролетно цвете и зарази с настроение всички наши потребители. Децата и младежите работиха усърдно заедно с нея, усмихваха се, пяха, прегръщаха се, показаха й колко съвършенство има в несъвършените детски творби! Благодарни сме на тази прелестна казанлъшка роза за подкрепата в желанието ни да облагородим дворното ни място така, че децата и младежите от Центъра да прекарат незабравими мигове навън в игри и летни забавления“, допълва Гевгалова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram