Абитуриенти се запознават с възможностите на трудовия пазар

Седмицата на „Отворени врати за младежи“ се провежда във всички бюра по труда в цялата страна. До 28 ноември младежи, желаещи да получат повече конкретна информация за услугите на Дирекция „Бюро по труда” в Казанлък, за Европейската гаранция за младежта и Националния план за нейното изпълнение, за възможностите на EURES мрежата, както и за германската програма за професионално обучение, „Работата на моя живот“ могат да се информират на място от трудовите посредници. За да улеснят младежите, вместо в приемните, трудовите посредници ще разясняват какви са възможностите за работа у нас и в чужбина в самите учебни заведения.
Инициативата „Отворени врати за младежи” се стреми да привлече възможно най-много млади хора, които никога досега не са били регистрирани в бюро по труда – младежи, отпаднали преждевременно от образователната система; ученици, завършващи средно образование, студенти. С успех в реализацията на услугите ориентирани към млади хора се ползват и други национални инициативи  – като германската програма за професионално обучение, „Работата на моя живот“, с която се запознават абитуриентите от Казанлък, Мъглиж и Павел баня.
След посещението си в ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт и ПГ по селско стопанство в Мъглиж, трудовите посредници ще запознаят с възможностите на пазара на труда и младежи дванайсетокласници от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, Художествената гимназия и ПГ по хотелиерство и ресторантьорство в Павел баня.
Приключва провеждането на друга национална инициатива на АЗ „Старт в кариерата“, като след няколко класирания, следват последните стъпки за одобрените в обявените позиции по общини и държавни учреждения -младите хора трябва да да изберат при кой от работодателите ще започнат работа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram