Стара Загора няма да празнува

Кметът на Стара Загора отменя всички празнични прояви, с който трябваше да се отбележи празника на града. Официалният празник на град Стара Загора е 5 октомври.

„Не виждам никакви основания да се празнува“, заяви Живко Тодоров пред журналисти. Причината е тежката катастрофа, при която 18-годишен шофьор прегази три млади жени на тротоар. Едната жена е в тежко състояние с ампутиран един крак, а лекарите не знаят още дали ще спасят другия й крак.

Шофьорът е 18-годишен, с право да управлява автомобил от няколко месеца и с вече две засечени нарушения на пътя. Напрежение в града предизвика и фактът, че 18-годишният младеж, още ученик, не е бил задържан веднага. Има опасения, че случаят ще бъде потулен, тъй като шофьорът и син на известен бизнесмен.

Вчера отново в Стара Загора стана и друга тежка катастрофа с един починал, а шофьорът избяга от местопроизшествието. По-късно той бе задържан от полицията.

И тази сутрин жители на Стара Загора се събраха на протест с искане за осигуряване на спокойното придвижване на децата им в града.

Живко Тодоров заяви, че реакцията, която може да предприемат местните власти и това е взето като решение, да се направят изкуствени неравности – т.нар. легнали полицаи – на опасните места по пътищата в града. Той призова да се спазват правилата за движение по пътищата и да се кара внимателно.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram