Започна ремонт на Прохода на Републиката

Временно затварят от днес за всички моторни превозни средства прохода Хаинбоаз – Прохода на Републиката – път II-55, съобщиха от АПИ.

Причината е, че ще се ремонтира близо 22 км участък Килифарево – Предела в област Велико Търново. Ремонтът ще продължи до 31-ви октомври по план, като целта е да се подготви най-натоварения проход и основна пътна връзка между Северна и Южна България за зимния сезон.

Като алтернативен маршрут за леките коли ще преминават през прохода „Шипка“, а тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по път II-73 Шумен – Карнобат /проход „Ришки“/ и път II-48 Омуртаг – Котел /проход „Котленски“/, уточняват от АПИ.

Предстои машинно изкърпване на асфалтовата настилка, подмяна на компрометирани дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, обрушване и обмрежване на скатовете, укрепване на откосите, подобряване на отводняването, почистване на крайпътната растителност, подмяна на компрометираните ограничителни системи /мантинели/ и др. Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв. с ДДС.

news.bg

Снимка: БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram