Прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора запознаха учениците на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ с видовете престъпления и прeвенцията

През изминалата седмица гости на в ПХГ„ Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Казанлък бяха прокурорите Марина Иванова и Златина Димова от Районна прокуратура – Стара Загора. С учениците от 11 в клас бяха дискутирани много въпроси, свързани с темите: „Непълнолетни извършители на престъпления и малолетни извършители на противообществени прояви“; „Наказателна отговорност на непълнолетните и видове наказания, които могат да им бъдат налагани“; „Деца – свидетели и пострадали от престъпления“; „Функции и правомощия на прокурора“; „Как да се предпазим от извършване на престъпления“; „Домашно насилие и средства за защита на пострадали от домашно насилие“.

Учениците научиха допълнително много информация от първо лице и с нетърпение очакват нови срещи с представители на институциите на Република България.

Срещата е част от дейностите по Образователна програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, реализирана съвместно от ВСС и МОН, по която ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Казанлък и Районна прокуратура – Стара Загора са партньори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram