Двама казанлъчани са сред „Достойните българи“ на годината

За 21-ви път вестник „24 часа“ отличи „Достойните българи“ на годината. 43-ма бяха наградени на церемония в НДК, а сред тях и двама наши съграждани – пещерният спасител Тодор Иванов и футболистът Цветомир Цанев.

Инициативата подкрепя добротворците на България – хора на различна възраст и професии, които са спасили човешки живот, дарили са средства или са участвали в благотворителни каузи.

Тодор Иванов е част от екипа на „Пещерно спасяване“ България. Миналата година той участва в спасителна операция след разрушителното земетресение в Турция. Заедно с Владимир Георгиев, Димитър Христов и още 15 доброволци на „Пещерно спасяване“ беше събрал над 200 пещерняци за извеждането на американския спелеолог Марк Дик, бедстващ в пещерата Морджа в Турция.

Спортистът Цветомир Цанев, който в момента е футболист на ЦСКА 1948, бе награден заедно със Славен Москалев за намирането и предаването на полицията в Германия на огромната сума от 6500 евро и четири кредитни карти, със записани пин кодове на гърба на картите. 19-годишният казанлъчанин е бил на гости на свои приятели в Германия, а случката се е разиграла на летището на Франкфурт. На излизане от сградата и вървейки към паркинга, младежите намират пощенския плик с парите и кредитните карти. За миг не се колебаят, а се връщат обратно на летището и в присъствието на полицията предават парите на местните служби.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram