Празничен 24 май в ОУ „Мати Болгария“ – Видео и Снимки

С празничен концерт и награждаване на учители и ученици от 1 до 7 клас за успехи през учебната 2022/2023 г. отбелязаха в ОУ „Мати Болгария“ Деня на светите братя Кирил и Методий, българската просвета и култура и на славянската писменост. Със силата на словото и песните, които възхваляват духа и борбеността на народа ни, бяха припомнени онези моменти от историята и славното ни минало, които ни правят горди с просветителите, тяхното дело и наследство за поколенията.

В своето слово директорът Боряна Попова отправи приветствие към колегите си, възпитаниците на учебното заведение, техните родителите и гостите на празничното утро. За успешна работа и награди от участия в конкурси, олимпиади и спортни събития бяха отличени десетки преподаватели и техните възпитаници.

Сред наградените са и най-малките възпитаници на училището, участвали в организираните от СБНУ 6 състезания, обхващащи материала по отделните учебни предмети – „Аз рисувам“, „Аз, природата и светът“, „Аз и знанието“, „Аз и числата“, „Аз и буквите“, „Аз общувам с Европа“. През тази учебна година в ОУ „Мати Болгария“ за финалния кръг се класираха 72 ученици от 1-4клас. Те за пореден път доказаха своите знания, спечелвайки 12 златни и 59 сребърни медала. Виктор Белчев е единственият четвъртокласник в община Казанлък, който е с максимален брой точки и златен медал.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram