Павел баня празнува 24 май

С голям концерт днес Павел баня празнува 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. 

В празничната програма се включиха ученици и абитуриенти от двете средни училища в града – СУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство, децата от ДГ “Синчец”, танцьорите от ФА „Детелини”. Всички те се качиха на сцената на  НЧ „Напред-1903”, за да поздравят присъстващите в залата павелбанци с големия празник. 

„Нека и в празник, и в делник да имаме пред себе си идеала, изречен с думите на поета: “Върви, народе възродени, към светли бъднини върви!…” Благодаря на културните ни дейци за това, че продължават все така да съхраняват и развиват духовното в нашата община и във всички нас! Благодаря на учителите ни за всеотдайността, упоритостта и възрожденския дух,  с които водят нашите деца по пътя на знанието! А на всички деца и ученици, на абитуриентите желая щастливи дни и смели мечти. Нека растат знаещи, можещи и уверени в способностите си, готови да приемат предизвикателствата на времето”, бе част от поздрава на кмета Иса Бесоолу към присъстващите в залата.  

Миналата седмица Павел баня изпрати тазгодишния випуск абитуриенти – учениците от СУ „Христо Ботев” и Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство. И двете учебни заведения предстои да  започнат подготовка за новия прием за учебната 2023/2024 г.

СУ „Христо Ботев“, създадено през далечната 1879 г.,  обявява прием след завършен VII клас в две професионални паралелки: професия „Организатор Интернет приложения“, специалност „Електронна търговия“ с разширено изучаване на английски език. Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство пък обявява прием след завършено основно образование по професиите: готвач, сервитьор-барман и  изпълнител на термални процедури.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram