ПГ ИВАН ХАДЖИЕНОВ СПЕЧЕЛИ 302 ХИЛЯДИ ЕВРО ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Безвъзмездно финансиране на енергоефективни мерки за 302 003.00 евро спечели ПГ „Иван Хаджиенов“- Казанлък от Международен фонд „Козлодуй“ 2010 – 2013.

Целта на проекта е подобряване енергийната ефективност на учебната сграда. Средствата, предвидени по него ще бъдат изразходвани за подмяна на дограми, топлоизолиране на стени и на подпокривното пространство.

Официалните писма за одобрените проекти бяха връчени вчера, на церемония в София. На събитието присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, здравният министър Десислава Атанасова, кметове и представители на спечелилите проекти.

Общо 243 са обществените сгради в цялата страна, които ще получат финансиране от Международен фонд „Козлодуй“ за изпълнение на мерки за енергийна ефективност.

Стойността на отпуснатите средства е около 47 млн. евро, като това е най-мащабният проект за енергийна ефективност, реализиран у нас. След ремонта на сградите икономията на електроенергия в тях се очаква да бъде между 50 и 70 процента.

Процедурите по обществените поръчки ще се изпълняват от Министерството на икономиката. Дейностите ще започнат наесен.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram