Падат температурите с валежите от сняг и дъжд

Днес, по преминаващия студен атмосферен фронт, на много места в Южна България ще превалява сняг, в низините – дъжд и сняг. Преди обяд r в отделни райони в Северна България ще има превалявания и от дъжд и от сняг, но след обяд ще спират, от северозапад и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. С умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите към 14 часа ще са между 0° и 5°, в София – около 0°; до края на денонощието чувствително ще се понижат и в почти цялата страна ще станат отрицателни.

В планините ще превалява сняг. Привечер валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Температурите бързо ще се понижат и към 14 часа на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, след обяд примесен със сняг. Ще духа умерен, по Северното Черноморие временно силен северозападен вятър. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са 3°-5°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram