Оценяват се щетите от пороя в Стара Загора

В Стара Загора се отстраняват щетите от снощната двучасова гръмотевична буря, придружена с проливен дъжд, съобщава Радио Стара Загора. Няма пострадали или бедстващи хора.

Над 70 сигнала са получени до този момент на „горещия телефон“ на община Стара Загора, съобщава за медията заместник-кметът Йордан Николов. Има много паднали клони и 5 счупени дървета. Пострадал е и лек автомобил.

„Има много клони паднали в целия град, няколко дървета счупени, едното върху кола е паднало. Проблемът създаде В и К-проектът, тъй като пороите, минали през него, отвориха много дупки“.

Аварийни екипи и тази сутрин продължават да разчистват и отстраняват щетите:

„ЖП гарата беше наводнена снощи, наводнения по бул. „Славянски“. Мисля, че до края на деня ще бъде възстановено всичко, целия град ще бъде възстановен. Наносите, които са от В и К-проекта със запушените шахти, също ще бъдат възстановени“.

20 населени места и квартали на града са останали за кратко без ток.

Възстановени са авариите по електропреносната мрежа и към този час няма населени места в общината без електрозахранване.

Екипи на сметосъбиращата фирма, както и от общинския отдел „Озеленяване и комунални дейности“ работят от 5.00 часа сутринта по отстраняване на създадените проблеми, обяви още зам.-кметът Йордан Николов.  

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram