Бурите през изминалата нощ: Паднали са 3000 мълнии за час

Снимка от Казанлък: Тихомир Божков

Мощен буреносен фронт е преминал над България през изминалите часове. Само в рамките на един час са паднали около 3000 мълнии, съобщи NOVA. Светлинното шоу в небето, както се шегуват казанлъчани, бе причина и за спиране на електричеството в части от града, както и за останали под вода пътни участъци, обичайно след всеки обилен дъжд.

Бурите са се придвижили на запад-северозапад по цялата територия на страната с поройни валежи, силен вятър и градушки, посочват от Метео Балканс.

Силната гръмотевична буря връхлетя късно през нощта във вторник района на Стара Загора, Хасково и Димитровград. Съобщава се за материални щети от паднали клони и дървета. След това стихията се е насочила към Асеновград, Пловдив, Пазарджик, Раковски и Карлово

Снимка от Стара Загора: Студио Феникс

Новият порой над Карлово нанесе още щети на града. Тук продължава частичното бедствено положение след голямото наводнение. Засегнати бяха над 40 къщи, магазини, офиси и Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Христо Смирненски“. На помощ във възстановяването на града се включиха и военнослужещи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram