От Инициативния комитет: Надяваме се на съдебно решение в наша полза

Да се спре изцяло химическото производство на „Кастамону България“, дори и съществуващото в момента – за това настояват от сдружение „България за чиста Розова долина“. Те продължават да събират подписи срещу инвестиционното намерение на компанията да разшири производството на формалин в предприятието край павелбанското село Горно Сахране. 

От сдружението считат за успех, че от министерството на околната среда върнаха за преразглеждане решението на екоинспекцията в Стара Загора, с което се позволяваше разширяване на производството на смоли. Сега имат нови искания. Кънчо Рачков представител на „България за чиста Розова долина“:

„След като е спрян докладът по ОВОС не би ли следвало да се обезмислят и разрешенията за строеж на инсталацията за производство на смоли. Възникват нови въпроси около съдбата на старото производство“.

„Надяваме се на съдебно решение в наша полза“, каза председателят на сдружението Бояна Йорданова. Разрешителното на РИОСВ Стара Загора е обжалвано пред административния съд, а първото заседание е насрочено за пети април. 

БНР Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram