Милиана Танчева от Карлово е новата Царица на Долината на розите за 2012 година

Деветокласничката Милиана Танчева от Карлово бе избрана за Царица на Долината на розите 2012г. сред 16 участнички от 7 общини в конкурс, който се проведе в Казанлък. 11-членното жури, оценящо претендентките за Царица на долината на розите бе председателствано от Мис България 2011 Ваня Пенева. През 2007 г. тя спечели именно този приз, участва и в конкурса „Мис Туризъм Свят“ в Китай.

Като награда победителката в конкурса за 2012г. Царица на долината на розите получи възможност да пътува до Китай, благодарение на Българо-китайската търговско-промишлена камара, като чекът за пътуването й бе връчен лично от председателят й Виктор Азманов. Лаптоп, козметични продукти, сувенири, колие и бутилка вино получи още представителката на Община Карлово.

Подгласнички на Царицата на долината на розите станаха десетокласничката Десислава Гичева от града Баня, представител на община Сопот и Христина Колева от град Калофер.

16-те участнички в конкурса представяха 7 общини от Розовата долина- Казанлък, Карлово, Калофер, Павел баня, Гурково, Мъглиж и Сопот.

Претендентките за короната на Царицата на Долината на розите дефилираха в три тура-с народни носии, спортни облекла и официални тоалети. Момичетата бяха оценявани, според тяхното сценично поведение, интелект, визия и елегантност.

Победителката Милиана Танчева е ученичка в СОУ „В. Левски“ град Карлово, в паралелка с

природо-математически профил и засилено изучаване на химия и биология. Самата тя възнамерява да следва фармация, след като завърши средното си образование, обича и да пътува.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram