Матури

2183 ученици от общо 2266 дванадесетокласниците в област Стара Загора са допуснати до държавния зрелостен изпит по Български език и литература, съобщи Милена Йолдова, председател на комисията по организиране на изпита в Регионалното управление на образованието в Стара Загора. 

В общо 30 училища се провежда матурата днес, като навсякъде са взети нужните предпазни и противоепидемични мерки. Спазено е изискването за минимална дистанция от метър и половина между учениците. Зрелостниците задължително носят маска при влизането в училище, но по време на изпита те могат да бъдат свалени, каза Йолдова. Тя допълни, че изпитът ще продължи общо 4 часа, като те започват да текат след изписването на темата на съответната дъска.

Резултатите от изпита ще станат ясни до 15 юни, а дипломите трябва да бъдат връчени до 26 юни, в зависимост от организацията създадена в училищата.

След два дни- на 3 юни е втората задължителна матура, която е по избираем предмет. Датите за допълнителните матури по желание са 2 и 4 юни, но за трета матура заявления са подали само 27 ученици в областта.

www.bnr.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram