Листата на ГЕРБ за евровота ясна след 16 февруари

Листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент ще стане ясна след 16 февруари. Тогава партията ще проведе Национално събрание, информира в Стара Загора депутатът Лиляна Павлова.

Тя потвърди, че ГЕРБ е отворен за сътрудничество с всички партии в център-дясно, тъй като обединението е единственият начин да бъде съборена сегашната управляваща тройна коалиция. Това обаче не означава предизборно или коалиционно споразумение, уточни Павлова по повод предложението на реформаторите за сближаване с партията на Борисов. „Тук говорим за партньорство, а темата е оставката на правителството. Разбира се, след провеждането на едни предсрочни парламентарни избори сме готови да работим заедно с обща платформа за управление“.

В Стара Загора бившият регионален министър коментира и темата за изграждането на тунела под Шипка, като подчерта, че е оптимист и вярва, че проектът може да се реализира с европейски средства. „Друг е въпросът дали това правителство има волята и дали ще положи усилия да го реализира в този мандат, тъй като тунелът не е включен засега в приоритетния списък на ОП „Транспорт“. Проектът отговоря на всички изисквания за европейско безвъзмездно финансиране и ще бъде недопустимо той да бъде предложен на китайски инвеститори-нещо, за което се заговори в последно време. Ако това стане означава, че реализацията му ще се отложи във времето, а на по-късен етап преминаването през него ще бъде с платен достъп на входа, е мнението на Лиляна Павлова.

В Стара Загора тя се срещна с граждани в приемен ден от 13 до 15 часа./Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram