Обявиха конкурси за директори на 16 училища на територията на област Стара Загора

Със своя заповед № РД-06-9 от 04.01.2024 г. началникът на Регионално управление на образованието – Стара Загора обявява конкурс за заемане на длъжността „директор” на училища в област Стара Загора в 16 учебни заведения, сред които и казанлъшкото ОУ „Кулата“. Конкурс за директор ще имат и в ОУ „Васил Левски“ в Бузовград, както и в селата Александрово и Скобелево в община Павел баня.
Днес стартират 276 конкурса за училищни директори в цялата страна. Това съобщи по-рано днес образователния министър проф. Галин Цоков.
„Ще се търсят директори визионери и лидери, а не само администратори“, подчерта той в ефира на БНТ. По думите му писменият тест за кандидатите за директори е променен така че да измерва на само знанията им за нормативните документи, но и техните компетентности –възможностите за развитие на екипи и справяне с кризисни ситуации. В устния изпит са включени казуси, които са свързани с характеристика на съответното училище. Предвижда се процедурите да бъдат аудио и видео записвани.


Публикуваната заповед № РД-06-9 от 04.01.2024 г. на началника на Регионално управление на образованието – Стара Загора за обявяване на конкурс за заемане на длъжността „директор” на училища в област Стара Загора
.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram