Как се променя Казанлък за последните 32 години

Стартирайки приложението Google Earth Timelapse, можем да видим, за секунди как Казанлък се разраства за тези години. Интересно е въздействието на хората в друг регион в старозагорско, това са откритите мини край Раднево, където наистина се вижда впечатляваща човешка намеса. Чрез Google Earth Timelapse може да наблюдавате всеки един български град и място по света.

Гигантът Google  актуализира своя таймлапс „Earth Timelapse“. Чрез него се показва въздействието  на хората върху живота на Земята в периода между 1984 г. и 2016 г.

Въпреки, че Google същетвува от около 2013 г., сега технологичният гигант го обнови с нови данни от повече години, както и с нови изображения, предоставени от НАСА. Проектът позволява на всеки с интернет връзка да види как се смалява ледникът „Колумбия“ в Аляска, как нова зеленина никне нам естта, където снегът и ледовете отстъпват. Човек може да се приближи към маями, Бризбейн или Копенхаген, или което и да е друго място на Земята, и да види как се променя светът. Google казва, че актуализираната тамйлапс карта предлага по-контрастна картина на промените в градовете и геоложките дадености по целия свят.

Новият таймлапс включва данни, които се измерват в петабайти. Според Google, екипът зад проекта е преработил три квадрилиона пиксела от над пет милиона сателитни снимки. Пет сателита в продължение на три десетилетия са събирали тези изображения, наброяващи мииони.

Вижте как се променя Казанлък и света

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram