Доставят нови 1120 контейнери за Казанлък и селата в общината – Видео

1120 контейнери тип ракла закупи Община Казанлък за нуждите на Общинско предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“, разказа неговият директор Теменужка Люцканова. По предложение на кмета на Казанлък Галина Стоянова 50% от тях ще бъдат разположени в града, а останалата част – в 19-те населени места от общината. Вече е започнало и доставянето на контейнерите на база изготвените графици, като този процес ще продължи през седмицата. Новите съдове за смет от днес са на разположение за гражданите в селата Горно Изворово, Долно Изворово и Шейново.

И през летните месеци, независимо от периода на отпуските, е подсигурено засиленото сметопочистване и сметоизвозване за град Казанлък, Шипка, Крън и селата в казанлъшко. 12 камиона и специализирана техника са ангажирани в тези дейности. Общинското предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“ разполага и с 5 нови самосвала, 2 Hidromek-а и багер.

От Община Казанлък призоваха гражданите да използват по предназначение новите съдове за смет, като изхвърлят в тях само битов отпадък, както и да опазват общинската собственост от повреждане и унищожаване.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Доставят нови 1120 контейнери за Казанлък и селата в общината – Видео

  1. Къде да се оплача че изхвърлят боклука през 3 седмици ?

Comments are closed.