Гечеви стартират национална кампания

Една от най-известните лекарски фамилии по физиотерапия Гечеви започва национална кампания по превенция за гръбначни изкривявания при децата. Кампанията е в процес на стартиране, като началото ще бъде дадено от Казанлък, където се планира да бъдат извършени безплатни прегледи на всички ученици. Кампанията е подкрепена от Ротари клуб Казанлък, идеята е скоро да обхване цялата страна.

Според последната статистика на д-р Гергана и Стоимен Гечеви, е че близо 25% от прегледаните деца са с начален стадии на гръбначни изкривявания, а 5% със сериозни такива.

Идеята на казанлъшките лекари, които са сред водещите специалисти в страната, е подобни профилактични прегледи да доведат до минимален травматизъм при децата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Гечеви стартират национална кампания

  1. Браво и благодарности!
    Една вечер,преди няколко дни моята внучка/която е вече ученичка/,рисувайки нещо ,се навеждаше прекалено много над листа,а аз й правех непрекъснато забележки за правилна стойка.Тогава си спомних и й разказах следното:Когато аз бях ученичка, в училище периодично ни преглеждаха за гръбначни изкривявания.Имаше профилактика.
    Бях много приятно изненадана ,когато на следващия ден прочетох за стартиране на кампанията в училище „Г.Кирков“ !Още веднъж браво и благодарности на инициатори,организатори и изпълнители!

Comments are closed.