Белязаха лобното място на пребития

Паркингът в северната част на централния пазар в Казанлък, който стана арена на масов бой между два ромски рода вчера следобед и бе отцепен от полицията след мелето, вече е отворен и се ползва, видя наш екип. Настилката е почистена от отпадъците, останали след млатенето, при което загина 36-годишен мъж. Асфалтът е прясно измит.

На мястото, където лежеше в несвяст пребитият до смърт Рангел Станчев, днес, въпреки лустрото на паркинга, някой е написал думата „ром“ съвсем до остатъците от кървави петна.

Минувачите с възмущение коментират недопустимата ситуация, при която 30 човека се биха с мотики, лопати, брадви и колове в едно от най-оживените места в Казанлък и то в ранния следобед.

В критично състояние продължават да са още четирима души, настанени в болница след схватката. Общо 18 са пострадалите.

Полицията задържа 11 души и издири 3 автомобили, причастни към случая.

Сблъсъкът стана между враждуващи кланове от павелбанските села Тъжа и Манолово. Свадата между тях не е отсега, именно същите групи предизвикаха миналата година през октомври меле на централния булевард в Казанлък до полицията.

Във вчерашния ден двата ненавиждащи се рода трябвало да се явят на дело в Съдебната палата в Казанлък, заведено заради сражението миналата есен, станало на пътното платно и стопирало трафика. Тогава мъж беше пребит точно под сфетовар на пешеходна пътека пред очите на десетки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram