ХАЛИЛ ЛЕТИФОВ ОТ АЙТОС: ГЛАСЪТ ЗА ДПС Е ГЛАС ЗА НАДЕЖДАТА, СИГУРНОСТТА И ЗАКОННОСТТА

Народните представители от ДПС от Бургаско винаги са изпълнявали своите задължения, спазвали са клетвата, Конституцията и законите, нещо, което видяхме, че другите не правят. Така заместник-представителят на ДПС Халил Летифов описа кандидат-депутатската листа на Движението от Бургаско, на която начело са Севим Али и Ешереф Ешереф. Всеки глас за тях е глас за надеждата, сигурността, за закоността в България, каза още Летифов.

aitos11

Той припомни отговорното поведение на ДПС по време на предишните избори.

Когато правихме предишните кампании, с вас говорихме за нуждата от приоритети, за нуждата от ясна програма, която да следваме, за да можем да дадем шанс на нашата Родина, на младите хора в нея и за да решаваме кризите една по една. На 4 април всички отидохме до урните с надеждата да се случи това.

Какво стана? След полагането на клетва на 20 април от народните представители, още ден по-късно, на 21 април, един кандидат за министър, който очаква да бъде назначен, подава документи за отказ от канадско гражданство. С мотива, че щял да бъде назначен за министър“, разказа Летифов.

aitos8

„Докато ние с вас говорихме за необходимостта от програма и приоритети, за бързи спешни мерки за излизането от тези кризи, за които говорим някой си прави сметката, че в Народното събрание няма да има мнозинство и няма да има избрано редовно правителство.

С тези мотиви Кирил Петков е поискал отказ от канадско гражданство. Слушаме най-различни обяснения, но е факт че Конституцията и законите на страната са нарушени. При това съзнателно. На какво стана, не чухме дори едно „Извинявайте“ нито от Кирил Петков, нито от президента.

Не към мен, не към ДПС, а към българските граждани, които очакват заемащите тези позиции, да са отговорни и да спазват Конституцията и законите на страната“, заяви Летифов.

И така голямата надежда на българските граждани беше излъгана. Не беше съставено правителство, беше съставен служебен кабинет, които явно е бил очакван, но ние не сме знаели. Същото се случи и в 46-тото НС.

Има една приказка: Който плаща, той поръчва музиката. Цената обаче ще платят българските граждани и е редно те да поръчват музиката, а не задкулисието“, добави Летифов. Той назова името на задкулисието – кръга „Капитал“ и неговият главен мениджър Иво Прокопиев.

Настоящият президент Радев е част от това задкулисие, което определя дневният ред, което определя ще има ли мнозинство в НС или не. Затова, ние в ДПС се борим срещу това задкулисие и няма повече да оставим нещата така да продължа“, убеден е Халил Летифов.

„Когато миналия септември с нарочна декларация, прочетена от нашия председател Мустафа Карадайъ ние поискахме оставките на Радев и Борисов, тогава мотива ни беше точно такъв – те не са част от решението, а част от проблема за липса на диалог, на допирни точки между институциите, за увеличаващо се напрежение в държавата.

Не подаде оставка нито единият, нито другият. И днес кризите, за които всички непрекъснато говорим, не си отиват, а нарастват“, добави Летифов.

Той разказа за един бивш началник на кабинет на президента, който днес написал в свой анализ, че било обещано на тези министри, да са министри още 6 месеца.

Да разбираме ли, че задкулисието иска да има служебно правителство още 6 месеца и да няма редовно избрано такова, което да носи отговорност за решаването на проблемите, за реформите и за надеждата на българските граждани“, попита Халил Летифов.

И отговори категорично:

ДПС, няма да позволи това. Но за да се случи това, гласуването е отговорност. Всеки глас, даден за ДПС е глас за отговорност, за надежда, за Конституцията, за законността.

Когато участвахме в гласуването за президент преди 5 години, ние очаквахме Румен Радев да бъде обединител на нацията, да бъде контрапункт на авторитарния модел на управление на ГЕРБ, да бъде медиатор в кризисни времена. Но това, за съжаление, не се случва“, каза Халил Летифов.

Той е убеден, че само Карадайь и Михайлова ще бъдат ли обединители на нацията, ако бъдат избрани, ще спазват ли Конституцията и законите на страната, ще се справят с тези кризи и ще бъдат медиатори в тези кризисни времена, „вместо да стоят в окопите“.

Да изберем Карадайь – той ще бъде най – патриотичният президент и България ще поеме по един коренно различен път. Заедно с г-жа Михайлова те знаят какво да правят, знаят каква е тяхната роля, знаят какви са техните ангажименти. Нека ги подкрепим, завърши речта си Халил Летифов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram