СРЕЩА НА МУСТАФА КАРАДАЙЪ СЪС ЗЕМЕДЕЛСКИЯ БИЗНЕС В КАЗАНЛЪК

Кандидатите за президент и вицепрезидент на ДПС – Мустафа Карадайъ и Искра Михайлов, проведоха среща с представители на земеделския бизнес в Казанлък. В нея участваха още заместник-председателя на ДПС и водач на листата в Стара Загора Халил Летифов, председателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, както и кандидатът за народен представител от региона д-р Тунджай Йозтюрк.

Zemedelci2

На срещата бяха обсъдени основните насоки, предвидени в Общата селскостопанска политика на ЕС, както и проблемите на бранша у нас.

Земеделците настояват за предвидимост, приоритети при развитието на сектора, както и за тяхно експертно участие в изготвянето на стратегиите и политиките в селското стопанство.

Zemedelci4

Браншовите организации трябва да участват в писането на правилата. Това един от приоритетите в програмата на ДПС, а именно участие на свободните и активни граждани в политическите процеси, заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ.

Вярваме, че след изборите ще стартират национални разговори, въз основа на които ще се определят приоритетите, допълни Атидже Алиева-Вели. Ние знаем как и заедно ще го направим, добави евродепутатът.

Zemedelci

Халил Летифов припомни, че парите за земеделските производители от 85 милиона лева, които бяха заложени в актуализацията на бюджета станаха възможни благодарение на усилията на депутатите от ДПС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram