За ДПС властта не е самоцел, а възможност за постигане на ускорено развитие на България

Юлия Емилова КЕХАЙОВА е пета в листата с кандидати за народни представители от  ДПС в област Стара Загора. Родена е на 24.08.1988 г. в град Казанлък. Завършила е бакалавърска степен „Телекомуникации“ в Технически университет – гр. София; дипломиран инженер. Обучава се в магистърската програма „Финансов мениджмънт“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Завършила е Лятна академия за либерални политики. Семейна, с едно дете. ​


– Г-жо Кехайова, какво Ви кара да бъдете част от политическия живот и да се кандидатирате за народен представител от листата на ПП „Движение за права и свободи“?

– Кандидатурата ми за народен представител е продиктувана от желанието ми за промяна и с възможността да помогна тя да се случи. Дълбоко в себе си съм убедена, че успехът на една страна е в хората й, но не, когато те живеят всеки за себе си, а когато са единни, когато имат отношение на взаимопомощ един към друг.

Именно „Движение за права  и свободи“ е онази политическа сила, която през последните 30 години се доказа като отговорна партия, която се бори за мира в държавата и има ясна перспектива за развитие. В годините ДПС показа, че държи на диалога между хората, институциите и политиците. За нас властта не е самоцел, а възможност за постигане на ускорено развитие на България в контекста на диалога между политическите субекти.

Ние от ДПС не се занимаваме с предположения, не търсим и не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт

Ние знаем, че състоянието на нещата зависят от радикални реформи, че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма. Ние трябва спешно да се справим с много задачи, за да бъдем, ако не в крак, то поне на крачка от европейските държави-членки на Европейския съюз.

– Вие сте инженер, утвърдена професия, за която през последните години бизнесът алармира, че има недостиг на подготвени кадри. Какви смятате, че трябва да бъдат основните политики, които да създадат възможност за образование на млади професионалисти и задържането им в България?

– Темата за образованието и реализацията на младите хора, според мен, е много важна и не ми е чужда. Технологиите се развиват с много бързи темпове и ние

трябва да осигурим актуализацията на образователната програма, като тя да съответства на реалната среда

в която впоследствие младите кадри ще градят своята кариера. Именно доброто образования повишава уменията на работната сила и поставя младите специалисти в добра позиция за кариерно развитие. Не на последно място е и финансовата мотивация, която трябва да е на лице.

– Какви мерки трябва да бъдат приети по отношение на бизнеса, за да работи по-спокойно в настоящата ситуация?

– Икономиката в България е в много сериозна криза. През последните години бяхме свидетели на забавяне на икономическите темпове на развитие на страната. Към това като прибавим и продължаващата вече повече от година здравна криза, заради пандемията, картината не е никак добра. На бизнеса му е нужна предвидимост. А, за да има такава, трябва на първо място да има стабилно управление, стабилно правителство, което да работи. Трябва да има Народно събрание, което да работи за страната си и за народа си, а не като последните два Парламента, които показаха недалновидност и желание за лично облагодетелстване и амбиции.

Настоящите избори са изключително важни, особено след неслучването на 45-ото и 46-ото Народни събрание, защото поредното невземане на адекватни мерки за спасяване и стабилизиране на бизнеса в страната, ще е пагубно.

ПП „Движение за права и свободи“ има ясна програма, която цели увеличение на инвестициите и разкриване на нови работни места

създаване на по-благоприятна и защитена бизнес среда за работодателите с по-малко регулации и административни тежести. Всичко това обаче зависи от волята на народа на 14 ноември и от последващата диалогичност в отношенията между партиите, които ще влязат в 47-ото Народно събрание.

– Основните акценти, на които залагате по отношение на социалната политика и детското здравеопазване?

– Социалната политика е от изключително значение за една държава. Тя показва какво е управлението на страната и стандарта на живот на гражданите. За съжаление, в България има доста хора, които живеят под жизнения социален минимум. Голям е процентът на българите, напуснали страната ни с цел търсене на препитание. За да тръгнем към подобрение на условията на живот, е необходимо

да се подобри комуникацията между различните институции в страната и те да работят изцяло в полза на гражданите

Гарантиране на работни места, създаване на условия за получаване на добро образование на децата ни, добро здравеопазване са определящи за успешното развитие на една държава.

– Вашата лична кауза като кандидат за народен представител от ПП „Движение за права и свободи“ за 27-ми Старозагорски избирателен район?

– С кандидатурата ми за народен представител искам да покажа, че ние,

младите хора, можем да допринесем за промяната към по-добрия утрешен ден

Всички ние, заедно с по-опитните от нас, без разделение и противопоставяне, можем да градим нашето благоденствие. Благодаря за гласуваното ми доверие от ПП “ Движение за права и свободи“ и предоставената възможност да бъда част от листата за народни представители за 27-ми Старозагорски избирателен район. Това е партията, която над 30 години отстоява човешките права и свободи на всички български граждани и се е бори за демокрацията в България!

– Защо на 14 ноември хората да подкрепят кандидатдепутатската листа на ПП ДПС за Старозагорска област и кандидатите на ДПС за президент и вицепрезидент?

– Предстоящите избори на 14 ноември са много важни, защото освен всички други кризи, държавата се намира и в политическа криза.

Кандидатите от листата на ПП ДПС имаме нужните знания, опит, желание и енергия да се справим с тежката за всички ситуация в страната

За кандидатурата на г-н Мустафа Карадайъ за президент и г-жа Искра Михайлова за вицепрезидент с гордост мога да кажа, че това е единствената кандидатпрезидентска двойка, която олицетворява единството на нацията в България и е гарант за Демокрацията!

NBP.bg


Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram