Нели Бангиева, №1, преференция 118: Нямаше да изгори цех в Г. Изворово, ако ВиК бе общинско!

Подкрепям желанието на д-р Колев Казанлък сам да може да решава каква да бъде цената на водата, какви инвестиции да се правят, да влияе върху качеството на водата, срока и качеството на ремонтите дейности. Управлението на ВиК сектора трябва да е общинско.

Окрупняването на ВиК сектора не доведе до предоставяне на по-добри услуги, нито до по-доброто им управление. Проблемът с водата, за който говорих на събирането ни в с.Горно Изворово, взе поредната жертва. Това да даваме вода на цялата област, а да нямаме вода, за да се загаси един пожар. Пожарът, лумнал вчера в склад в Горно Изворово, бе на едва 10 м от басейна, за който говорих. Затапването на водата лиши от вода предприятията и чешмата в този район. Ако е имало вода в цеха, докато е бил малък пожарът, можело е с кофи и маркуч да се изгаси. Пожарните коли пътуваха до съседните села, за да заредят вода и това отне много време.

При разговор с пожарникарите за необходимостта от този басейн за противопожарната безопасност на селото, те споделиха,че Теодора Рабошева – досегашният кметски наместник, е подала сигнал. Съответно те са говорили с ВиК и оттам са отказали с претекст, че няма да стане, защото се разхищавала вода!

А вчера не се ли разхищаваше гориво от пожарните, време за потушаване на пожара и най-важното трудът на собствениците? Всичко можеше много бързо да бъде запазено, ако ВиК не беше спряло водата в този район! Бог да пази България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram