Георги Гьоков: БСП е единствената партия, която може да донесе промяна

Няма партия в България, включително и БСП, която може да спечели мнозинство в парламента на тези избори. Отминаха времената, когато обществото се делеше на ляво и дясно, на синьо  и червено, -днес има много нюанси в цветове, появиха се много нови политически проекти. Това заяви в предизборно телевизионно студио на  Георги Гьоков, водач на листата на «БСП за България» за парламентарните избори на 4 април.

Според него част от новите партии и коалиции нямат шанс, но са създадени, за да отнемат от гласовете на БСП и да бъдат патерица на ГЕРБ в следващия парламент. «Подозирам, че те ще отнемат и част от протестния вот. И всеки глас, даден за по-малка партия, ще бъде в подкрепа на Борисов и по-малко в полза на другите партии», заяви Гьоков. И допълни: «Големият  сблъсък на тези избори ще бъде ГЕРБ – БСП. И БСП е готова за тази промяна, за която, според различни социологически проучвания,70 на сто от българите настояват за нея. Но БСП е единствената партия, която може да я донесе. И тук не става въпрос само за протест, а за промяна живота на хората към по- добро.

 Гьоков сподели, че като депутат от Старозагорски избирателен район в 44-я парламент, се е стремял винаги да защитава интересите на хората от региона с направени от него предложения  към управляващите. В повечето случаи са били неглижирани. «Затова следващият парламент трябва да реши изграждането на нови връзки с магистрала „Тракия”, и най- сериозния проблем не само за региона, а и за България  –  съдбата на източно-маришкия комплекс. Категоричното ми мнение, и това на БСП, е енергийните ресурси на «Марица изток» да се използват до последно изчерпване, а парите от „зелената сделка” да се използват за изграждане на заместващи мощности, заключи Гьоков». Той припомни, че промяната идва на 4.04.с гласовете на бюлетина №4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram