Политолог: Подозирам, че правителството може да се разпадне преди местните избори


Беше ясно за повечето наблюдатели, че тази коалиция трудно ще просъществува дълго време. Смятам, че интересите и на едната, и на другата политическа формация е кабинетът „Денков“ да продължи да съществува, защото конюнктурните интереси и на двете партии сочат натам. Това каза политическият анализатор Слави Василев в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Случващото се в момента показва значението на опитността на ГЕРБ и Бойко Борисов. „Той много добре си е направил сметката, че благодарение на него има правителство и че същевременно в НС може да намери интереса си в други парламентарни групи. В тази ситуация на практика ПП са блокирани, защото правителството е тяхно. На практика изпълнителната власт е за ПП, обаче Бойко Борисов разполага с НС и успява реално да осъществи онези промени, които му се струват важни“, коментира Василев.

Според политическия анализатор в момента, в който Бойко Борисов настани свои хора начело на регулаторите и останалите институции с вакантни места, той ще развали правителството. „Подозирам, че това може да стане преди местните избори, за да може ПП да търпят негатив от това“, заяви Василев./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram