Къща на село или вила – спасението от COVID-19

0
888


Ако искате да се спасите от заразата, отидете в къщата на баба или на вилата. Сега е моментът да съживим селата и да се приспособим към условията на разразилата се пандемия. Това ще позволи на населението да се разпръсне достатъчно, за да се изолира и в крайна сметка да преодолее вирусните опасности.

През 2012 година не дойде краят на света, тогава телевизиите ни заливаха с информация как да се спасим и с какво да се запасим. Къде и какво да заровим.

Ето сега е моментът да ползваме природните ресурси на страната ни – плодородната почва, слънцето и водата, и да върнем силите на природата, за да ни се отблагодари със своите дарове. 

Модерният човек от града е изгубил способността си сам да произвежда храна и респективно да оцелява в извънредни ситуации. При настъпилата ситуация на преден план излиза фактът, че е изключително важно да се отделят по няколко часа седмично, за да се ходи на село и да се поддържат дворът, а мазето да се напълни с провизии, които са безценни за извънредни ситуации като настоящата.

Очаква се вирусът да повлияе и на пазара на имоти в селата. Най-вероятно цените на къщите (и то най-вече на тези с дворове) да се покачат, а самият пазар да „закипи“.

В момента много хора се връщат по селата, за да прекарат карантинен или изолационен период. Сега отново става ясно колко е важно да се възстановят селските райони, особено от гледна точка на обезпечеността с интернет връзка, а също наличието на малки магазинчета, здравни служби и местни фирми за услуги от основно значение. /КРОСС/

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис