Църковна утвар за храмовете в Черганово и Енина – подарък от кандидатите за съветници и Галина Стоянова за Петковден

Денят на кандидат-кметовете Галина Стоянова /за Община Казанлък/, Нивелин Неделчев /за Черганово/ и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ започна днес от село Черганово, където бе отслужена празнична Света литургия по повод днешния Петковден. За празника на селото кандидатите за кметове и съветници подариха църковна утвар на храма. Специално празнично приветствие към присъстващите миряни отправи и Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Тържествата в с. Черганово започнаха на обяд с концерт на Дара Екимова, който кандидатите от ГЕРБ подариха на жителите на с. Черганово.

Празничният Петковден за кандидатите продължи в село Енина, където се включиха в литийното шествие, водено от Негово Високопреосвещенство старозагорския митрополит Киприан. Празнична литургия бе отслужена в местната църква, на която Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници подариха църковна утвар. А в утрешния (15.10.2023 г.) неделен ден те подаряват на енинци моноспектакъла „Чудомирщини“, който ще се играе на пл. „Бай Ганьо“ в селото от 11:00 часа.

В съботния Петковден кандидатите за общински съветници и Галина Стоянова посетиха и гр. Крън. Там ги очакваше кандидатът за кмет – втори мандат, Пламен Георгиев. Той получи подкрепата на общинския кмет за успешно управление на Крън в следващия четиригодишен период. „До сега, като кмет, Пламен Георгиев направи много за Крън и постигнатото от него е видимо. Той имаше и има моята подкрепа, защото има свежи идеи, има различни предложения да ги реализира, търси отговори на трудните въпроси и решения на тежките проблеми – и всичко това е името на Крън. Личат си желанието му да променя и грижата му за Крън. Вярвам, че крънчани ще му се доверят отново“, заяви Галина Стоянова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram