Методи Лалов подаде заявление за напускане на групата на ДБ в СОС

Току що подадох по електронен път заявление за напускане на групата на „Демократична България“ в Столичния общински съвет, съобщи общинският съветник Методи Лалов в профила си във Фейсбук.

„Моят ангажимент е към гражданите, а политическите формации винаги съм разглеждал като инструмент за постигане на правова и демократична държава. Затова ще продължа да отстоявам и защитавам спазването на правилата и обществения интерес като общински съветник без принадлежност към политическа група“, посочва той.

Методи Лалов беше изключен от партията „Да, България“ миналата седмица.

В заявлението за напускане, изпратено до СОС, Лалов посочва, че считано от днес, 18 януари, напуска политическата група на общинските съветници от „Демократична България“ в СОС.

На 8 септември 2021 г. той е подал оставка като председател на тази група, поради различие с част от практиките на мнозинството в нея, инспирирани и подкрепяни от ръководствата на партиите в коалицията „Демократична България – обединение“, пише Лалов. „Впоследствие, като реакция на несъгласието ми с недемократичното и противоуставно управление на политическа партия „Да, България“, незаконосъобразно беше прекратено членството ми в партията. С оглед на това вече не съществува политическа логика и основание да продължа да бъда част от политическата група на „Демократична България – обединение“ в СОС“, посочва в мотивите си Методи Лалов. Той декларира, че ще продължи да осъществява функциите си на общински съветник без принадлежност към политическа формация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Методи Лалов подаде заявление за напускане на групата на ДБ в СОС

  1. ДБ разчистват неудобните за тях. Голяма излагация!

Comments are closed.