Интегриран Център за видеонаблюдение и контрол е част от Програмата на ГЕРБ – Казанлък 

Изграждане на Интегриран Център за видеонаблюдение и контрол (IMCC) е в Казанлък част от визията на ГЕРБ за развитието на града и превръщането му в един от т.нар. умни градове. С разработения План за реализиране, който е с конкретни технически и финансови параметри, целим да осигурим по – безопасна среда на територията на цялата община. 

През месец септември 2023 г. Община Казанлък спечели награда в категорията „Международни градове“ на Световно изложение за интелигентни градове, провело се в Сеул, Република Корея.  Наградата признава усилията ни за справяне с предизвикателството да имаме безопасна среда чрез използване на пълния потенциал на интелигентните системи за видеонаблюдение.

През 2024 г. предстои кандидатстване по Програма за международно сътрудничество, финансирано от правителството на Република Корея с проект за:

👉🏻Разширяване на системата за видеонаблюдение;

👉🏻Предоставяне на услуги и контрол в областта на интелигентния трафик, свързани с предоставянето на информация за трафика и паркоместа в реално време, засичане на скорост и нарушения на пътната сигнализация;

👉🏻Предоставяне на услуга „Интелигентна безопасност“ – интелигентна услуга, която може да компенсира недостатъчния полицейски персонал и да реагира бързо за предотвратяване на престъпления;

👉🏻Предоставяне на услуга „Интелигентно предотвратяване на бедствия“ за наблюдение на наводнения и горски пожари.

Бъдещият ефект от проекта е осигуряване на ефективност, обществена безопасност и подобрено качество на живот със създаването на платформа за интелигентен мониторинг и автоматизация за устойчив контрол на града.

✅7️⃣👉🏻🗳️

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram