Закупуват още електробуси, връщат работническите курсове

Да бъдат закупени нови дванадесет електробуса – това предвижда кандидатът за кмет Галина Стоянова, ако спечели отново доверието на казанлъчани. Така, съгласно Програмата й, от 2024 г. чрез проекта за „Екологосъобразна мобилност“ ще бъдат въведени нови автобуси по транспортната мрежа на населените места в общината и ще се възстановят работническите курсове и намаленията за пътуване на пенсионери.

Що се отнася до финансирането на проекта, който е съвместен между Община Казанлък и Община Павел баня, то ще бъде осигурено по националния План за възстановяване и устойчивост. Проектът предвижда подобряване на предоставяните транспорти услуги на територията на цялата община, като, освен електробусите, ще бъдат закупени и зарядни станции.  Ще бъдат реализирани и мерки за обезопасяване на ключови пешеходни пътеки и надграждане на съществуващата интегрирана информационна система за транспорт на Община Казанлък.

В третия си мандат Галина Стоянова предприе действия за подобряване на транспортните услуги в общината, като започна от града, където вече всички курсове се осъществяват от общинските електробуси. Те бяха закупени именно с оглед да се реши проблем, на който Стоянова търсеше цялостно решение. Следват и останалите населени места. Кога? – През 2024 година.

Подкрепете Галина Стоянова и листата с Общински съветници за Казанлък на ПП ГЕРБ с №7 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram