Д-р Колев, Бюлетина №1: Здравната служба в Горно Изворово трябва да е здравна служба

В Горно Изворово има Здравна служба, но на хората е предложено преди известно време от местната власт да кажат за какво друго да се използва сградата, тъй като няма изгледи да е потребна по предназначението си в бъдеще. Това е едно от важните вълнения на хората в селото с най-чистия въздух в Община Казанлък. Те го споделиха с кандидата за кмет на Община Казанлък д-р Иван Колев, явяващ се на Местни избори 2023 с Бюлетина №1.

Както и съседите от Долно Изворово, жителите на Горно Изворово разполагат с един автобус в 6:30 ч. сутринта, който кара работниците в Казанлък, още един в 8:30 ч. и третият – в 15:30, връщащ хората от града на село. Транспортната връзка на Горно Изворово с общинския център е недостатъчна, жалват се хората.

„Общественият транспорт има социална функция, затова и той е дотиран. Държавата изплаща субсидии на Община Казанлък, за да ползват хората тази услуга“, подчерта д-р Колев. Той още веднъж изрази убеждението си, че в 21 век всеки човек трябва да има възможността да се придвижва спокойно от населеното си място до града.

Липсата на пътна маркировка тревожи жителите на Горно Изворово, както и липсата на знаково пътно стопанство, което е предпоставка за пътни злополуки по пътя към селище, което е на почти 1 000 м надморска височина и пътят до него изисква елементарно обезопасяване.  

Уличните лампи в селото не светят през цялата нощ, жалват се хората, както и споделят, че била отсечена голямата липа в центъра на селото, където се събирали на раздумка.

В преките разговори с хората от Горно Изворово д-р Колев увери, че тези проблеми са решими с воля, компетентност и активност от страна на общинското ръководство.

Сред неволите си жителите на селото поставиха проблема с цената на водата – една от най-скъпите у нас.

„Казанлък сам трябва да решава каква да бъде цената на водата, какви инвестиции да се правят, да влияе върху качеството на водата, срока и качеството на ремонтите дейности. Управлението на ВиК сектора трябва да е общинско“, изтъкна д-р Колев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram