Десислава Атанасова: Няма червени линии между ГЕРБ и ДБ


Ние направихме достатъчно усилия, бяхме готови да предложим много отдалечено експертно правителство. Вината, която носи ГЕРБ-СДС, е най-малка. Единствено нашата парламентарна група издигна кандидат за премиер, който представи състав на кабинет. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Червени линии между ГЕРБ и ДБ няма, тъй като и двете партии изповядват еднакви ценности, заяви Атанасова. Тя допълни, че е странно, че ДБ са били в коалиция с БСП, но не искат да разговарят с ГЕРБ.

По думите й ПП и ДБ са провалили дебатите за съдебна реформа като не са осигурили кворум във вчерашното заседание.

„Ние категорично смятаме, че трябва да има всеобхватна правосъдна реформа, фиксацията върху един или друг не е необходима“, допълни депутатът от ГЕРБ. Препоръките и на Венецианската комисия са да се намери консенсус около текстове, които не влизат в противоречие с Конституцията, подчерта Атанасова.

Приетите закони в последните дни на това НС според нея са били полезни, за да разберат народните представители, че могат да постигат мнозинства, когато има теми, важни за обществото. „Приятно изненадана съм, че намерихме допирни точки по темите, които са приоритет на всички нас“, заяви тя./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram