Владимир Маринов: Държавата ни трябва да бъде с голяма доза много по-категорична в позицията си какво точно предлага на украинските граждани и да бъде безкомпромисна в спазването на наложените норми

Програмата по грижата за украинските бежанци се провали, защото процесът през цялото време създаваше повече въпроси, отколкото да намира решения. Това заяви пред медиите народният представител на АБВ в ПГ „БСП за България“ Владимир Маринов. Той е категоричен, че оказаната помощ за украинците до момента не е никак малка – с подслон, храна, медицински грижи и спокойствие и допълнителни персонални претенции за битов лукс не бива да бъдат позволявани в България. Маринов определи като правилно решението за разселване на украинските бежанци във вътрешността на страната в държавни бази.

Народният представител обаче акцентира върху серия от потенциални проблеми, свързани с украинските граждани, като фактът, че до момента концентрацията им в конкретни територии до момента даваше възможност за контрол от българските власти – ситуация, която вече е променена. Разселването на украинските граждани във вътрешността прави контрола невъзможен, подчерта Маринов и припомни въпросите на АБВ още от самото начало.

„Знаем ли тези, близо 90 000 украински граждани кои са, откъде идват, с какво са дошли, какво превозват, всичко това, което внасят в страната ни, законно ли е, какъв е здравният им статус и как гарантираме сигурността на българските граждани“.

Държавата ни трябва да бъде с голяма доза много по-категорична в позицията си какво точно предлага на украинските граждани и да бъде безкомпромисна в спазването на наложените норми, каза в заключение Владимир Маринов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram