Бъдещето на Овощник е светло и ясно с кмет Дамян Цанев

Изборът на Дамян Цанев за кмет на село Овощник ще начертае едно светло и ясно бъдеще на населеното място, в което всеки проблем да бъде решаван в диалог с местните и с институциите. За всеки лев, който постъпва по план-сметката в селото, ще бъде даван точен отчет, макар разходването на тези средства да става по преценка на кмета. За целевите средства и тези по капиталовата програма Цанев също ще информира съселяните си за всеки разход, защото иска те да са информирани, но и заедно с тях да определя какво ще се случва в селото.

И именно защото ще се вслушва в мнението на хората, Дамян Цанев предлага в Програмата си за развитие на селото да създаде Обществен съвет към кмета, който да работи за привличане на деца и ученици в Овощник, като целта му е да съхрани местното училище и детската градина.

Кандидат-кметът обръща внимание и на създаването на спортна площадка за волейбол и баскетбол за децата и младежите от селото. Към момента липсва място, където те да спортуват, като изключим училищния двор, който остава заключен и децата нямат достъп до съоръженията там. „В така създалата се ситуация, младежите играят на самия площад на селото, който е част от уличното платно. Това е крайно неудобно за тях, като отделно с това има предпоставки да пътно-транспортни произшествия“, казва Дамян Цанев, който вече е намерил решение на проблема: ще обособи в игрище за волейбол и баскетбол асфалтираната площадка, която се намира в парка, южно от кметството (непосредствено до детската площадка). „За целта ще направя нова настилка, подходяща на практикуване на тези спортове. Ще закупя съоръжения за волейбол и баскетбол и ще направя осветление на цялата площадка. Целта ми е младежите от Овощник да имат място, на което да практикуват любимите спортове. Място, което да е сигурно, удобно и красиво“, конкретизира кандидат-кметът от ГЕРБ.

Другите проблеми, които той вижда в селото и се отразяват на децата са:

–  детската площадка, разположена южно от Кметството, която е почти нова, но недстъпна. Няма подходящи алеи, които да позволят лесен достъп на майки с колички, малки деца и инвалиди. Има надвиснали клони от дърветата. 

Какво предлага Дамян Цанев? – предлагам да се изгради достъпна среда – нови алеи, с подходяща настилка и осветление по тях, за лесен и удобен достъп до площадката;

–  старата сграда на детската градина, която в момента е опасна, макар да й е правен основен ремонт. След дълги години на неизползване, оградата, двора и прилежащите и части са компрометирани от изникнали вече храсти, треви и дървета по тях.

Какво предлага Дамян Цанев? – предлагам, с необходимите документи от Община Казанлък, да се премахне опасната за живота и здравето на хората сграда. Да се почисти терена и да се оформи стрийт фитнес, вело и байк писта с рампи за тротинетки, скейборд и велосипеди.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Овощник Дамян Цанев не се ограничава само до това да променя заради децата, а мисли и за станала част от населението. Какво предвижда обаче за тях, ще прочетете в следващите дни. 

За него, за кмет на Община Казанлък в лицето на Галина Стоянова и за общински съветници от ГЕРБ, гласувайте с № 7 в бюлетините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram