Радостин Василев: Не мога да предпочета моя лидер пред българския народ


„Учредих ИТН, създавах структури на партията, борих се. Бях най-ревностният защитник на Слави Трифонов. Бях най-големият критик на Кирил Петков, но аз не мога да предпочета моя лидер пред българския народ“. Това каза от парламентарната трибуна министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

Според него днес за народните представители това е началото на един цивилизационен избор. „Изборът е между дълго критото зло, в което аз съм имал участие в продължение на две години, без да знам това, и доброто“, каза Василев.

„Моите колеги не са предатели. Когато ИТН застава до ГЕРБ и ДПС във връзка с всичко това, което се случва в държавата за първи път от 12 години страната е напът да си върне заграбени бизнеси”, обясни Василев.

„Относно „Капъкуле” , г-н Слави Трифонов,  за първи път от 12 години в мое лице като министър на спорта държавата започна да разкрива нередности. Бях единственият министър на ИТН в това правителство. Не познавах другите трима. Единствено Теодора Генчовска беше наш експерт в темата отбрана. Днес гледам моите колеги – Ива Митева, проф. Чорбанов и виждам в техните лица един огромен срам. Повярвайте ми те не искат да стоят до г-н Тошко Йорданов в момента”, каза той. И призова Ива Митева да не поема поста председател на НС.

„ Г-жо Митева, призовавам ви не ставайте предател, не поемайте поста председател на парламента, защото ще бъде най-мразената личност в България. ИТН предаде българския народ и никога повече няма да участва в това НС. Поздравявам петимата  колеги, които напуснаха. Те доказаха, че са мъже. Не подкрепяйте преврата в държавата”, заяви Радостин Василев./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram