Проектът за цялостна подмяна на водопроводната мрежа на село Енина вече е в МРРБ 

☝️Проектът за цялостна подмяна на водопроводната мрежа на село Енина вече е подаден в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Стойността му е близо 7 000 000 лв. и по него Галина Стоянова като кмет на Община Казанлък и общинските съветници от ГЕРБ не са спирали да работят. 

👉🏻Пред енинци те днес направиха публичен отчет за средствата, които се отделят за Енина. За заплати на служителите в кметството са отделени 315 930 лв., за чистота – 626 231 лв., за инвестиции – 447 692 лв. 

☝️В рамките на четири години в Енина са инвестирани средства в:

🔸детски съоръжения за двора на детската градина,

🔸газификация на ОУ “Христо Ботев”,

🔸полагане на бордюри по улица “Потока” и подравняване на леглото на улицата;

🔸ремонт на сградата на детската градина в селото и изграждане на парна инсталация и смяна на дограмата;

🔸изграждане на стоманено-бетонни прагове по енинското дере при р. Старата река;

🔸спортни площадки, бордюри по ул.”Иван Савов”;

🔸асфалтиране на част от ул. “Потока” и асфалтиране на ул. “Пролет”. 

👉🏻Пет пера са осигурени от бюджета на общината, така както справедливо се разпределят приходите от данъци на гражданите за всяко населено място. Собствените средства за разходи са по преценка на кмета на с. Енина – 75 000 лв. 

👉🏻Планирани са: 

🔹цялостна подмяна на осветлението и замяната на старите тела и лампи с нови – енергоспестяващи. Проектът се изпълни вече за село Розово, гр. Шипка, гр. Крън, гр. Казанлък и с. Енина е следващото населено място.

🔹изграждане на по- здравословна и безопасна среда в детската градина, като проектът (на стойност за 1,2 млн. лв. -извънбюджетни средства) е спечелен и много скоро ще започне цялостен ремонт и саниране на детското заведение;

🔹Обезопасяване на велоалеята гр. Казанлък – с. Енина с мантинели по изисквания на АПИ. 

🔹Продължава асфалтирането на улици в с. Енина, като кои ще са те, е предложение на кмета на селото. Всеки кмет на населено място посочва какви ремонти и по кои улици да бъдат извършвани в съответното населено място и Енина не прави изключение. Кметът на Общината само се съобразява с предложението и не го променя. 

🔹Четвъртокласната пътна мрежа, която свързва с. Енина и гр. Крън, предстои да бъде цялостно ремонтирана, като се обезопаси със свързваща велоалея. 

✔️Днес в село Енина ГЕРБ, освен че представи кандидатите си за общински съветници, обяви и подкрепата си на местните избори за настоящия кмет на селото Димитрина Дончева.

За Галина Стоянова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ гласувайте с № 7️⃣ в бюлетините. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram