Четвъртият випуск на Технически колеж Казанлък завърши успешно

34 са абсолвентите на Техническия колеж Казанлък за 2023 година. Официалната церемония по връчването на дипломите бе уважено лично от ректора на Техническия Университет София, Иван Кралов, проф. д-р инж. Ивайло Ганев- първи ректор на Техническия Университет, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, както и изпълнителни директори и представители на големите предприятия по машиностроене в града.

Г-н Кралов се обърна към абсолвените като изтъкна факта, че те вече са част от техническия елит на нацията. Призова ги да се научат да предават придобитите знанията към наследници си. Ректорът благодари на общината, като подчерта, че се прави нещо, което няма аналог в страната, а може би и в Европа. Постигната е пълна симбиоза между бизнеса и обучението.

Проф. д-р инж. Ганев се обърна към завършилите с думите: “Гордейте се с постигнатото, защото успяхте да съчетаете работата и семейните ангажименти с високо поставените изисквания от нашите преподаватели. Желая здраве и сили, за да се реализирате още по-успешно.”

Кметът Стоянова пожела най-вече здраве на всички завършили и на семействата им. Отправи им предизвикателство да върнат част от отнетото време за лекции и изпити към близките си. Обърна се към бизнеса да дават шанс на завършилите да израстват в ръководните позиции и така дипломите да бъдат облечени и професионални постижения. Напомни, че е приела да има колеж на територията на Общината, при условие, че няма да се правят компромиси в обучението. Така, чрез колежа, Казанлък затвърждава позициите си на емблема в машиностроенето. Пожела здраве и завърши с пожелание да продължат да бъдат отговорни към мисията си, “защото в тази държава никой за нищо не е виновен, но всеки за всичко трябва да е отговорен.”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *