Чупят държавата, всъщност

Така икономистът и бивш депутат Георги Кадиев коментира в социалната мрежа Фейсбук обявените преди три дни от Кабинета Борисов- 3 мерки срещу икономическите последици след пандемията от коронавирус.

Сред обявените мерки бяха : три месеца по 50 лева на калпак за пенсионерите, удължаване с три месеца на плащанията на безработните, увеличени дневни ставки за минимално обезщетение при безработица, пари за медиците, намалено ДДС за бира и вино и пари за детски ясли и градини.

Ето какво пише Георги Кадиев в личния си профил във Фейсбук:

„50 лв. на пенсионер през август, септември и октомври, когато няма разходи за отопление и в градината все има нещо за ядене? Няколкостотин милиона лева за детски градини и ясли? Намалена ставка ДДС за вино и бира от 1 август, което е една безкрайна фискална дупка и ще превърне всички ресторанти в магазини за бира и вино?

Пари за медици, полицаи, здравни пътеки, болници?400 млн.лв. за магистрали?

На фона на това харчене отказ да се издаде външен дълг, а вече и невъзможност? Това няма логика, освен в един случай: готвят оставка октомври и Радев да се оправя в студените месеци. Поставят бомба пред следващите.

Чупят държавата, всъщност.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram