Шефът на Пентагона е настанен в интензивно отделение

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин беше приет в интензивното отделение на центъра „Уолтър Рийд“ поради проблеми с пикочния мехур и датата на изписването му не е известна. Това се казва в изявление на  медицинския център, публикувано на сайта на Пентагона, предаде ТАСС. Лойд Остин е бил откаран снощи в болница във Вашингтон за лечение на „симптоми, предполагащи възникнал проблем с пикочния мехур“, съобщи говорител на Пентагона, цитиран от Ройтерс. По време на хоспитализацията Остин ще продължи да изпълнява задълженията си, се казва в изявление на прессекретаря на Пентагона генерал-майор Пат Райдър.

Райдър добави, че заместник-министърът на отбраната е бил уведомен и е готов да поеме задълженията на Остин, „ако се наложи“. Били са уведомени и председателят на Обединения комитет на началник-щабовете, както и Белият дом и някои членове на Конгреса. Райдър каза още, че Остин е пътувал до болницата с некласифицирани и класифицирани комуникационни системи, необходими за изпълнение на работата му.

От болницата съобщиха, че Остин е бил хоспитализиран „за изследвания поради симптоми, съответстващи на възникващи проблеми с пикочния мехур“. „Вечерта, след няколко проверки и прегледи, министърът беше преместен в интензивното отделение (…) за поддържащо лечение и внимателно наблюдение“, се отбелязва в документа, публикуван на сайта на Пентагона. „В момента не е известно колко дълго ще продължи хоспитализацията на министър Остин“, подчертаваг лекарите. Според техните оценки проблемите, довели до хоспитализацията, няма да попречат на шефа на Пентагона да се възстанови напълно след операцията, извършена поради рак на простатата, диагностициран в края на 2023 г.

Източник: ТАСС, БТА, „Гласове“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram