Шестима са задържаните за атаката във Финландия

За изминалата нощ финландската полиция арестува петима души за атентата в Турку, съобщава Агенция Франс Прес. Заподозрените са заловени в апартамент в Турку.

Няма информация за пострадали българи при нападението в Турку

Местните власти обявиха телефони: +358 503499187; +358 50 3268089…

Полицията стреля и рани основния заподозрян още вчера,18 август. Той беше арестуван минути след атентата на площада в Турку. Днес полицията съобщи, че броят на ранените вече е 8.

„Имаме шестима заподозрени, основния заподозрян и още пет души„, каза пред АФП Маркус Лайн от Националното бюро за разследване на Финландия.

Разследваме участието на другите пет души, но все още не сме сигурни дали имат нещо общо с атаката …„, каза Лайн. Той обясни, че предстоят разпити, единственото което конкретизира беше, че петимата са били в контакт с основния заподозрян – каза Лайн.

Полицията не е потвърдила самоличността на заподозряния, но Лайн изтъкна, че следователите са наясно кой е той.

До момента полицията го описва само като „млад мъж с чуждестранен произход„, без да дава други подробности.

Заподозряният в нападението на площада в момента се намира в интензивно отделение на местна болница заради огнестрелна рана.

Мотивът за атаката все още не е известен и полицията отказва да потвърди дали атентатът е свързан с терористична организация.

Полицията заяви, че е вероятно заподозряният да е действал сам, но добави, че се търсят и „други възможни извършители“./ news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram