Френски държавен секретар се появи на корицата на „Плейбой“

Държавният секретар за социалната и солидарна икономика и асоциативния живот Марлен Шиапа бе разкритикувана от членове на собствената ѝ партия, затова че се е появила на корицата на списание „Плейбой“, предаде Ройтерс. Според френските медии премиерът Елизабет Борн е привикала Шиапа, за да изрази възмущението си от случилото се, отбелязва агенцията.

Скандалът се развива на фона на бунтове и протести във Франция срещу пенсионната реформа на правителството, пояснява Ройтерс.

Освен на корицата на „Плейбой“ Шиапа, която въведе закон срещу подвикванията и тормоза на публични места, се е съгласила да даде и интервю от 12 страници за списанието, в което говори за правата на жените и на общността ЛГБТ.

„Защитаването на правото на жените сами да контролират телата си трябва да става навсякъде и по всяко време. Във Франция жените са свободни. С цялото ми уважение към клеветниците и лицемерите, написа в „Туитър“ Шиапа в своя защита.

Борн привика Шиапа, за да ѝ каже, че интервюто „изобщо не е било уместно, особено в настоящия момент“, написа през уикенда френският в. „Паризиен“.

Лидерът на крайно лявата опозиционна партия „Непокорна Франция“ Жан-Люк Меланшон, който беше трети на президентските избори през 2022 г. написа в „Туитър“, че „Франция излиза от релси“, имайки предвид появата на Шиапа на корицата на „Плейбой“ и решението на президента Еманюел Макрон да даде интервю за детското списание „Пиф“.

Въпросният брой на „Плейбой“ ще излезе на 8 април, според в. „Паризиен“. 

Източник: БТА

„Гласове“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram